GO! Atheneum rijft medailles binnen

Op zondag 22 mei was er de plechtige proclamatie van de Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen. Vijf leerlingen van het GO! atheneum Dendermonde ontvingen hun medailles en certificaten én luisterden aandachtig naar gastspreker Frank Deboosere. 

Zilver en brons
Twee vierdejaars uit het GO! atheneum Dendermonde ontvingen trots hun medailles op de proclamatie van de  Jeugd Olympiade voor Natuurwetenschappen. Ruben Kampen uit 4 Latijn-wetenschappen haalde zilver en Bryan Bruggeman uit 4 wetenschappen-wiskunde kreeg brons. Maureen Fagot, leerkracht chemie, STEM en wetenschappelijk werk is blij met deze mooie prestatie van haar leerlingen: “Ruben en Bryan hebben het uitstekend gedaan. Ze hebben een passie voor wetenschappen en zullen zeker verder uitgedaagd worden in de derde graad” 

Drie finalisten in de derde graad
Tijl Dhondt uit de 6 wetenschappen-wiskunde  en Matheo Van Esser uit de 6 Latijn-wiskunde werden geproclameerd als finalisten van de chemie-olympiade. Ook voor de biologie-olympiade was er een finalist uit het GO! atheneum Dendermonde: Sander Goossens uit de 6 Latijn-wiskunde. Karen Goubert, leerkracht chemie en biologie aan het GO! atheneum Dendermonde is uiteraard trots op de prestaties van haar leerlingen: “Het is fijn te zien dat deze leerlingen op onze school de kans kregen zich te verdiepen in de wetenschappen en zich te meten met de rest van Vlaanderen. Deze proclamatie zal hen zeker bijblijven in hun verdere loopbaan. Het middelbaar is bijna afgelopen en de universiteit lonkt met nog meer wetenschappelijke uitdaging voor deze leerlingen. Ze zullen hun kennis, passie en nieuwsgierigheid zeker verder gebruiken!” 

 

O1

 

02

 

 

03