Atheneum Dendermonde oefent Frans op uitwisseling

Na heel wat geduld te hebben moeten uitoefenen en het uitwisselen van briefjes, powerpoints, filmpjes en zelfs een online-ontmoeting, is het eindelijk zover: de zesdejaars talen van het GO! atheneum Dendermonde ontmoeten hun vrienden van het Athenée de Waterloo. De vijfdejaars trekken naar Braine l’Alleud om daar Frans te oefenen. 

Praten & parler
Deze hele schooldag draait om conversatie. Om het ijs (opnieuw) te breken en de dag aangenaam te beginnen, ontvangen de leerlingen van het GO! Atheneum Dendermonde hun Waalse correspondenten met een lekker ontbijt. Dankzij de techniek van “speeddating” is van spreekangst al gauw niks meer te merken en er wordt vrolijk bijgepraat. 

 

Spelen, spreken, speurneuzen 

De leerlingen van GO! atheneum Dendermonde staken zelf spelletjes en communicatieve activiteiten in elkaar. Dominique Louagie, de organiserende leerkracht Frans is tevreden: “De leerlingen keken er echt naar uit hun correspondenten in het echt te ontmoeten! Door zelf spelletjes te organiseren zijn ze nog meer betrokken bij het project en dat komt de communicatie in het Frans helemaal ten goede. Ze hebben zich ook echt geamuseerd en zelfs karaoke gedaan” 

In de namiddag trokken de leerlingen door het historische centrum van Dendermonde met een zoektocht en oefenden de Waalse leerlingen Nederlands. 

 

Scholen Switch 

Dankzij de subsidie van het Prins Filipfonds, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, in het kader van scholen switch, is deze activiteit geheel gratis en de school biedt dan ook een ontbijt, broodje en vieruurtje aan.  

De vijfdejaars talen van het GO!atheneum Dendermonde verkregen eveneens een subsidie. Deze maand gaan ze naar het Athenée Royal de Braine l’Alleud om daar Frans te oefenen en samen met hun Waalse correspondenten te sporten. 

 

wa

 

  

water