Zesdejaars Atheneum dansen laatste honderddagen in

Al dansend. Zo hebben de zesdejaars van het Atheneum van Dendermonde vrijdag hun laatste honderd dagen van het schooljaar in gezet. Een grote Honderddagenshow is traditie op de Dendermondse school.

 

In het Atheneum vieren de laatstejaarsstudenten hun “honderddagen” traditioneel op de laatste vrijdag voor de paasvakantie. Al maandenlang waren de leerlingen bezig met voorbereiden van een grote show. Die voerden ze vrijdagochtend op voor de rest van de school, op de speelplaats. “Door de sneeuwval mogen we meteen ook van de meest unieke honderddagen hier op school spreken”, lachten te studenten.

“Een jaar lang werken onze zesdejaar naar hun honderdagenshow toe”, zegt directeur Gert De Wit. “Geen inspanning is te veel daarvoor en het zorgt er voor dat de hele school vol spanning uitkijkt naar die vrijdag. Zo werd iedereen met filmpjes al warm gemaakt voor het gebeuren. Dat de zesdejaars zich verkleden voor hun honderddagen maakt het helemaal af.”

De zesdejaars zorgden alleszins voor een totaalspektakel. Dat begon met dans op de speelplaats, maar er waren evengoed live muziek, sketches en filmpjes. Goed ingeduffeld tegen de kou genoten de andere leerlingen van de school van de openlucht vertoning. 

100101103