Leerlingen atheneum in debat met lokale politici

kras

Leren debatteren
Het GO! atheneum Dendermonde draagt actief burgerschap hoog in het vaandel. Door deel te nemen aan het project KRAS (scholierenparlement), een discussie- en rollenspel voor jongeren uit de derde graad, leren de leerlingen debatteren over mondiale thema’s. Het jaarthema is dit jaar “ongelijkheid”. 

Slotzitting in het stadhuis
Op woensdag 20 april kwamen leerlingen uit GO! athenea Lokeren en Dendermonde samen voor de lokale slotzitting van KRAS in de raadzaal van het stadhuis van Dendermonde. Burgemeester Piet Buyse sprak hen toe en daarna gingen ze het debat aan met vijf politici uit Lokeren en Dendermonde. Inge Liekens, leerkracht geschiedenis aan het GO! atheneum Dendermonde was erbij: “Ik ben heel trots op de manier waarop onze leerlingen het debat aangingen met enkele lokale politici over verschillende thema’s zoals ongelijkheid, voedseloverschotten,…” 

School en maatschappij

Door deel te nemen aan projecten zoals KRAS, zorgt GO! atheneum Dendermonde ervoor dat de leerlingen een brede scholing krijgen, ingebed in de maatschappij. Een stevige basis aan kennis en vaardigheden wordt afgetoetst en in praktijk gebracht buiten de schoolmuren.