Een visvijver vol wiskundig talent

wiskunde

 

Je kennis testen op een wedstrijd is toch net iets spannender dan op een toets in de klas... Dat weten we hier uit ervaring. Elk jaar doen er tientallen leerlingen mee aan de Wiskunde Olympiade. En met succes! Dit jaar is zelfs een recordjaar, met een absolute uitschieter: 150/150 in de eerste ronde.

Record aantal leerlingen naar 2e ronde

Annelies Baeyens, leerkracht wiskunde vertelt trots: “We hebben 7 leerlingen uit de 2e graad en 5 leerlingen uit de 3e graad die doorgaan naar de 2e ronde van de Wiskunde Olympiade op woensdag 9 maart. En dit op 61 deelnemers in de 2e graad en 33 deelnemers in de 3e graad, dit is volgens mij een record!”

Maximale score voor Matheo Van Esser

Matheo van Esser uit 6 latijn-wiskunde behaalde in de eerste ronde van de Vlaamse Wiskunde Olympiade 150/150, de maximumscore. Ook jaargenoten Merit Bogemans, Tijl Dhondt, Sander Goossens en Julian Meskens mogen naar de tweede ronde.

Wiskundige wizzkids bij de jeugd

Ook bij de leerlingen van de tweede graad bulkt het van talent. In de Jeugd Wiskunde Olympiade mogen Jelle De Cock, Casper Faulconer, Ruben Kampen, Leen Schalkens, Tia-Marie Van Breendam, Nand Van de Velde en Dimi Vermeulen op 9 maart naar de 2e ronde.