Atheneum zet zich in voor het goede doel

#Opgroeien zonder zorgen

Niet iedereen heeft het geluk om op te groeien zonder zorgen. Onveilige thuissituaties, stress op school, geen recht op vrije tijd en de invloed van sociale media maken kinderen en jongeren vaak heel kwetsbaar. Daarom zet De Warmste Week vlammen in voor meer veilige plekken voor kinderen en jongeren. Het spreekt vanzelf dat GO! Atheneum dit thema wil ondersteunen, want iedereen verdient een warme jeugd en alle kansen om zich te ontplooien en zonder zorgen te kunnen spelen, ravotten, puberen en lachen.

Om dit probleem aan te kaarten, organiseren de leerkrachten van het GO! Atheneum Dendermonde de projectweek op school.  Tijdens die week zet iedereen in op geld inzamelen voor De Warmste Week van Music for Life, want we willen graag dat iedereen opgroeit zonder zorgen.

 

Kansen geven om te groeien

Gerd De Wit, directeur van het GO! Atheneum Dendermonde vertelt: “Opgroeien zonder zorgen”, het thema van dit jaar van De Warmste Week sluit naadloos aan bij onze schoolwerking. Ik ben blij dat we als warme school ons steentje kunnen bijdragen. Het raakt me om te zien hoe het hele schoolteam en alle leerlingen dit project ondersteunen.” 

Tijdens de projectweek op school zijn er allerlei workshops en activiteiten. Voor een kleine bijdrage zijn er mini-lesjes tijdens de middag en na de schooluren, bv. yoga, volleybal, dansen, zangles.  De innerlijke mens wordt verwend met lekkere soep en overheerlijke pannenkoeken.  En, er is ook een heuse escape room! 

Kortom, de school verandert in een warm nest waarin iedereen bouwt aan een toekomst voor iedereen. 

 

Eerst lopen, dan dansen met DJ Dosschy

De traditionele schoolmarathon wordt ook dit jaar een warmathon: de leerlingen van het GO! Atheneum Dendermonde trainden hard tijdens de lessen lichamelijke opvoeding de afgelopen weken én lieten ze zich sponsoren door vrienden en familie voor De Warmste Week. Na de marathon volgt de apotheose van de #Opgroeien zonder zorgen week: het ingezamelde bedrag wordt bekend gemaakt en DJ Dosschy komt plaatjes draaien.

Met een knalfuif op de speelplaats de vakantie in!