YOUCA ACTION DAY: donderdag 19 oktober

Op donderdag 19 oktober 2023 doet onze school mee aan de YOUCA Action Day. Op die dag gaan alle leerlingen van ons vierde middelbaar één dag niet naar school. Ze gaan ergens werken, en het loon dat ze die dag verdienen (€60,00) gaat naar enkele projecten die zich inzetten voor jongeren.

 

Zo dragen onze leerlingen bij aan een meer rechtvaardige en duurzame wereld, en creëren we een unieke leerervaring. Ze krijgen de kans om al eens echt te solliciteren, ontmoeten werkgevers en proeven voor één dag van het echte werkleven.

Post een job-voor-een-dag

Leerlingen gaan zelf op zoek naar hun job voor de YOUCA Action Day. Dat doen ze door te solliciteren op de jobbank, of door gebruik te maken van hun netwerk. Daar kunnen jullie bij helpen. Een belangrijk onderdeel van de deelname aan de YOUCA Action Day is leren begrijpen dat iedereen deel uitmaakt van een netwerk. Ontmoeting staat centraal. Ontdek met je zoon/dochter zijn/haar netwerk. Geef hen tips en verwijs hen door naar familie, vrienden en collega’s.

 

Kan jij op het werk wat helpende handen gebruiken en strijd je graag mee voor een meer duurzame en rechtvaardige wereld? Overtuig dan je bedrijf om deel te nemen en neem contact op met YOUCA.

Welk project steunen we?

Met de opbrengst van de YOUCA Action Day financieren we de Champions of Change van Plan International in Senegal en ook enkele projecten in België. We gaan samen met jongeren op zoek naar hoe zij hun stem kunnen vinden om bij te dragen aan een samenleving vrij van seksueel geweld.

Wil jij meedoen als werkgever? Neem dan via een smartschoolbericht contact op met Harry De Paepe of Inge Liekens.