Atheneum Dendermonde oefent Frans op uitwisseling

Na heel wat geduld uitoefenen en het uitwisselen van briefjes, powerpoints, filmpjes en zelfs een online-ontmoeting, is het eindelijk zover: de zesdejaars talen van het GO! atheneum Dendermonde ontmoeten hun vrienden van het Athenée de Waterloo. Op 16 maart gingen ze namelijk samen met de leerkrachten Frans naar Waterloo.

 

Praten & parler
Deze hele schooldag draait om conversatie. Om het ijs (opnieuw) te breken en de dag aangenaam te beginnen, ontvangen de leerlingen van het Athenée de Waterloo hun Vlaamse correspondenten met een lekker ontbijt. Daarna mocht een bezoek aan de wereldberoemde leeuw niet ontbreken.  De uitleg over het beeld en de geschiedenis errond kregen onze leerlingen uiteraard in het Frans.

 

Spelen, spreken, speurneuzen

Na een lekker middagmaal staken de leerlingen van Athenée de Waterloo zelf spelletjes en communicatieve activiteiten in elkaar. Dominique Louagie, de organiserende leerkracht Frans is tevreden: “De leerlingen keken er echt naar uit hun correspondenten in het echt te ontmoeten! Door de leuke spelletjes komt de communicatie in het Frans helemaal ten goede. Ze hebben zich echt geamuseerd.  Ook de rondleiding in de school was een schot in de roos.  Hier werden vriendschappen gesmeed.”

 

Scholen Switch

Dankzij de subsidie van het Prins Filipfonds, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, in het kader van scholen switch, is deze activiteit geheel gratis.

water