Waals bezoek in Atheneum

 

Deze week kregen de leerlingen van het zesde jaar talen uit het GO! Atheneum Dendermonde bezoek van hun leeftijdsgenootjes uit het Athenée Royal de Braine l’Alleud.

Ontbijt om te beginnen

Deze hele schooldag draait om conversatie. Om het ijs te breken en de dag aangenaam te beginnen, ontvangen de leerlingen van het GO! Atheneum Dendermonde hun Waalse correspondenten met een lekker ontbijt. Een communicatiespel in de vorm van speeddating zorgt ervoor dat iedereen zijn best doet om te praten.

Bowlen en babbelen

Samen spelen bevordert de communicatie, een spelletje bowling bevordert de informele gespreken.  Het werd erg gezellig! 

Vragen en verkennen

Na het middagmaal: tijd om de stad te verkennen! Met een communicatieve zoektocht trekken groepjes leerlingen door het historische centrum van Dendermonde. Want bij een taal hoort cultuur, en daar mogen de Dendermondse leerlingen zeker trots op zijn. Dominique Louagie, organiserende leerkracht, is trots op haar leerlingen: “Dit jaar was het een warme fijne groep. Er zullen zeker vriendschappen uit groeien. De leerlingen hebben veel geleerd uit het project. Ze durven makkelijker spreken in het Frans en ze beseffen dat het voor hun Waalse leeftijdsgenootjes even moeilijk is om een vreemde taal te leren. Ze helpen elkaar en ze zijn meer gemotiveerd”

Na spreken weer schrijven

De dag was snel voorbij, maar geen nood: communicatie kan ook per correspondentie. De leerlingen chatten en mailen met elkaar in het Frans en in het Nederlands.

Dit uitwisselingsproject werd mogelijk gemaakt door de steun van het Prins Filipfonds, beheerd door de Koning Boudewijn Stichting.

 

1

 

2