Opnieuw alternatieve poëziedag op het atheneum

Op 26 januari is het gedichtendag, een dag waarop normaalgezien de leerlingen van het GO! Atheneum Dendermonde samen op school hun creativiteit ten volle uiten. Allemaal samen op school in grote groepen, dat kan dit schooljaar nog niet, want na twee jaar corona steekt nu de grootschalige verbouwing van de benedenverdieping van onze school stokken in de wielen. Jirka Claessens, leerkracht Nederlands, bedacht een alternatief: “We werken dit jaar -net als de twee voorbije jaren- klassikaal aan kleinere projecten.  Een selectie daarvan wordt tentoongesteld in de wandelgangen.”

De hele week worden leerlingen ondergedompeld in poëzie, met elke dag een nieuw gedicht op Smartschool, ook trekken alle leerkrachten wat tijd uit om hun favoriete gedicht toe te lichten of om een gedicht voor te stellen dat in verband staat met hun vak.  Jawel, er werden gedichten geschreven over pakweg wiskunde! 

Er is echter meer, GO! Atheneum Dendermonde is mee met zijn tijd, zo leerden de leerlingen uit het vijfde en zesde gedichten en illustraties maken met ChatGPT en Dall-E!  Leerlingen uit de tweede graad schreven gedichten op kopjes en T-shirts.  Het atheneum blijft een warme school, met tijd voor creativiteit.

 

milan