Eerste Avondgast al meteen een voltreffer

avondgasten

Avondgasten

Avondgasten is al meer dan 15 jaar een constante voor de leerlingen van de derde graad van het Atheneum te Dendermonde.  In groepen van 12 tot maximum 18 leerlingen gaan we naar reguliere een zestal avondvoorstellingen in CCBelgica.  Donderdag 26 oktober genoten we van The Edge of Tango van Sonico, een hommage aan Piazzolla en Rovira.  Louiza en Isabelle uit 6ecta wisten het alleszins te smaken en vonden de muziek van het achtkoppige orkest subliem en ontroerend.

 

Uniek project

Bezieler van het project Jirka Claessens, leerkracht Nederlands en Kunst en sinds jaar en dag cultuurcoördinator van de school, vertelt: “Deze samenwerking met CC Belgica is uniek, omdat de leerlingen de kans krijgen voorstellingen bij te wonen als “gewone” toeschouwers. Dit maakt het voor heel wat jongeren een beetje spannend, maar is vaak ook de springplank naar zelf spontaan voorstellingen boeken.” 

 

Culturele school

Het GO! Atheneum Dendermonde draagt cultuur hoog in het vaandel, zo verschijnt er onder meer een maandelijkse cultuurkrant.  Dit drempelverlagende project past, volgens directeur Gerd De Wit, dan ook perfect in de filosofie van de school.