YOUCA ACTION DAY: atheneum deed weer mee!

Maatschappelijk geëngageerde school

GO! Atheneum Dendermonde draagt maatschappelijk engagement hoog in het vaandel. Daarom namen de vierdejaars op donderdag 20 oktober 2022 deel aan de YOUCA Action Day van YOUCA vzw .

 

Youca Action Day

Wat is de YOUCA Action Day? Op donderdag 20 oktober gaan meer dan 15 000 jongeren uit Vlaanderen en Brussel één dag aan de slag bij een bedrijf, particulier, organisatie of (lokale) handelaar naar keuze. De werkgever betaalt per werkende leerling €55. Dit geld gaat naar jongerenprojecten in Oeganda, Burkina Faso en Ecuador. De campagnepartner voor deze editie is Rikolto, een organisatie die ijvert om samen met boeren, bedrijven, wetenschappers en overheden nieuwe ideeën te ontwikkelen om de groeiende wereldbevolking op een duurzame manier te voeden.

 

Leren solliciteren

Waarom is deelnemen waardevol? Dankzij deze unieke leerervaring krijgen de leerlingen de kans om al eens te solliciteren. Zo gaan ze de sollicitatiebrief uit de lessen Nederlands ook écht gebruiken. Ze ontmoeten bovendien werkgevers en proeven voor één dag van het echte werkleven. Ksan Maes, leerkracht Nederlands aan het GO! Atheneum Dendermonde, vertelt: “Ik ben blij dat we dit jaar weer kunnen meedoen aan Youca Action Day. De leerlingen zijn heel gemotiveerd omdat ze zelf mogen solliciteren, via de jobbank of door gebruik te maken van hun eigen netwerk. Met zo’n project slaat de school een brug tussen de klas en de maatschappij”

1

 

 

2

 

 

3