Atheneum Dendermonde stoomt zich klaar voor "De warmste maand"

Marathon wordt “Warmathon”

Zoals elke vrijdag voor de herfstvakantie lopen de leerlingen van het GO! Atheneum Dendermonde hun schoolmarathon: 6 km voor de meisjes, 8 km voor de jongens. Hiervoor trainden ze hard tijdens de lessen lichamelijk opvoeding de afgelopen weken.

Maar ….  de marathon kreeg een extra dimensie: de leerlingen laten zich sponsoren per km voor onze “warmste maand”!!

 

Kansarmoede bestaat ook op school

De Warmste Week is de solidariteitsactie van VRT, die jaarlijks wordt georganiseerd in de week voor kerst, van 19 tem 24 december.  Dit jaar is het thema kansarmoede.  Omdat dit een thema is waarvoor onze school zich de volle honderd procent wil engageren, komen ook wij graag in actie.  We organiseren in de komende weken (tot eind december) dan ook allerhande kleine activiteiten.  We noteerden al een carwash op 22 december 2022 en een escaperoom die 2 weken open zal zijn.  Maar dit is slechts een begin!  Veel schouders dragen dit project en we warmen nog maar op….

Directeur Gerd de Wit legt uit dat we ook op onze school zelf een verschil willen maken: “Armoede is vaak een verdoken verschijnsel, dat helaas ook onze leerlingen treft. Daarom willen we een belangrijk deel van de opbrengst aanwenden om in de winterperiode gratis soep te schenken aan onze leerlingen. Dat is een eerste stap in onze strijd tegen lege brooddozen.”

In die zin wordt het een atypische “warmste maand” omdat ook in de school zelf projecten op stapel staan.  De apotheose, waarvoor we een “grote naam” willen strikken zou op 23 december doorgaan.  Dan zal ook de opbrengst van dit jaar bekend worden gemaakt.

 

Wordt vervolgd …..