Enthousiaste zesdejaars serveren spaghetti en zelfgemaakte dessertjes

6

https://www.hln.be/dendermonde/enthousiaste-zesdejaars-serveren-spaghetti-en-zelfgemaakte-dessertjes~a226a36a/222750097/

Samenwerken, organiseren en compromissen sluiten. Daar leerden de zesdejaars van het Atheneum van Dendermonde heel wat over bij door de organisatie van een eetfestijn. De enthousiaste “zesdes” serveerden spaghetti en zelfgemaakte dessertjes.

Het is traditie dat de zesdejaars van het Dendermondse Atheneum een eetfestijn organiseren. “Iedereen krijgt een taak, van voorbereidingen over bediening tot opkuis”, zegt Ina De Boeck uit het zesde jaar Humane Wetenschappen. “Ondertussen beseffen we dat je inspanningen moet leveren om iets te bereiken. De opbrengst van de avond gaat naar het Galabal en de honderddagenshow van de laatstejaarsstudenten. Dit eetfestijn is in die zin ook een echte teambuilding.”

Op het menu stonden spaghetti à la carbonara en à la bolognaise, maar er waren ook balletjes in tomatensaus met frietjes en vegetarische spaghetti. Om af te sluiten konden bezoekers kiezen uit een dessertbuffet. Omdat er ook veel ex-zesdejaars naar het evenement kwamen, was dat een uitgelezen moment voor de organiserende jongeren om te polsen naar ervaringen aan de universiteit of hogeschool of eerste werkervaringen.