Atheneum Dendermonde naar Nederland

Na 2 jaar onderbreking door Corona mochten de leerlingen van het GO! Atheneum Dendermonde eindelijk weer op GWP (Geïntegreerde Werk Periode), een weekje bijleren en bewegen buiten de school. 

 

 

Vierdes in de Veluwe
De vierdejaars van het GO! Atheneum Dendermonde naar de Hoge Veluwe in Nederland. Doel: een groene GWP (Geïntegreerde Werk Periode), een weekje leren en bewegen in de natuur, met respect voor de natuur. Elke dag de fiets op voor een lange tocht (tot 70 km!) met onderweg tal van activiteiten en bezoeken. 

In een afwisselend programma bezochten zij Apeldoorn, Arnhem en het Nationaal Park, waar zich onder meer het bekende Kröller-Mullermuseum bevindt met een uitgebreide collectie Van Gogh. 

’s Morgens en ’s avonds voorzagen de leerlingen in hun eigen levensonderhoud: in kleine groepjes zorgden ze zelf voor hun ontbijt en avondmaal… en met meer dan 120 leerlingen hoort daar natuurlijk ook een berg afwas bij!  

 

gwp4

 

Zesdes Amsterdam en Den Haag


Ook de zesdejaars genoten van een afwisselend programma met o.a. een bezoek aan het Anne Frank huis en het Rijksmuseum in Amsterdam. Na veel wandelen en lopen in een stadsspel apprecieerden de leerlingen een mooie boottocht door de Amsterdamse grachten. Tussendoor een dagje beweging in de natuur in het Nationaal Park De Biesbosch en uiteindelijk nog meer musea in Den Haag, een gegidste fietstocht langs het Vredespaleis en voor de moedigen een plonsje in de zee in Scheveningen.  

Mona Chavatte uit 6 Humane Wetenschappen vertelt: “Ik vond het echt een hele leuke GWP. Voor mij was het hoogtepunt “Het meisje met de parel” van Vermeer in het Mauritshuis in Den Haag, daar keek ik al een hele week naar uit” Niet enkel de Gouden Eeuw kwam aan bod, ook een bezoek aan de uitgebreide collectie van het Kunstmuseum en zeker de verbluffende rondleiding in het Escher konden de leerlingen bekoren. Den Haag was voor velen nog onbekend terrein en een verrassende ontdekking. 

 

gwp1

 

GWP2

 

GWP3

 

GWP5