GO! Atheneum Dendermonde wint Unia wedstrijd 2021-2022!

1 minuut

 

De leerlingen van de 4 wiskunde-wetenschappen en sport-wetenschappen aan het GO! Atheneum Dendermonde maakten met veel plezier hun campagnefilmpje voor de GeefMe1Minuut- wedstrijd van UNIA. Het thema dit jaar was “seksuele geaardheid”. De klas integreerde knap de 3 subthema's (aangepast taalgebruik over de LGBTQIA+gemeenschap, pesten en de verwachting/druk om uit de kast te komen) in hun campagnefilmpje tegen homohaat en vóór gelijke kansen.

 

 

Deelnemen en winnen

 

Met hun campagnefilmpje “in/uit de kast behaalde het GO! Atheneum Dendermonde een plaats bij de 6 winnaars onder de 66 deelnemers. De leerlingen waren blij en trots, zeker toen UNIA voor hen een klasfeestje op school organiseerde én een cheque van 1500 euro uitreikte.

 

Winnen is schitterend, maar deelnemen zeker even waardevol. Het werken rond diversiteit, het creatieve proces om het filmpje in elkaar te boksen, de les Nederlands eens op een andere manier beleven… Een mooi voorbeeld van de vele projecten waar GO! Atheneum Dendermonde graag de schouders onder zet!

 

Geniet u vooral mee van enkele sfeerbeelden:

unia1

 

unia1

 

unia2