Op het KAD krijgen de leerlingen van de 3e graad Economie-Wetenschappen en Economie-Talen de kans om via de doe-leerformule van Vlajo in kleine groepjes een studentenbedrijf op te starten en te beheren en op deze manier het Attest Bedrijfsbeheer te behalen.

Hoe gebeurt dit?

Onze leerlingen leggen bij de start van het traject een persoonlijkheidstest af. Met deze informatie stellen ze hun teams samen. Vervolgens kiezen ze samen hun goed of dienst en stellen ze het businessplan op. Na de voorbereiding volgt de praktijk: het ophalen van het startkapitaal door het plaatsen van aandelen, het aankopen, commercialiseren en verkopen van hun product, het voeren van de dagelijkse boekhouding, het berekenen van de kostprijs, het opstellen van de jaarrekening en het houden van algemene vergaderingen voor de aandeelhouders. Elk studentenbedrijf wordt hierin uiteraard bijgestaan door de ‘leercoach’, onze leerkracht economie mevrouw R. Van den Abbeel, en een ‘droomcoach’, bij voorkeur een leidinggevende ondernemer die de groep begeleidt en inspireert vanuit zijn eigen praktijkervaring.

Het studentenbedrijf wordt in het vijfde jaar voorbereid en wordt in het zesde jaar effectief geleid gedurende 9 maanden. Daarna wordt de onderneming opnieuw afgesloten.

Mooi meegenomen: wie het traject succesvol doorloopt, behaalt het attest Bedrijfsbeheer en kan als zelfstandige zijn eerste stappen in het bedrijfsleven zetten!