In het kader van de lessen Nederlans staan er deze maand twee educatieve activiteiten 'extra muros' op ons programma.

 

Op donderdag 08 november wordt de aftrap gegeven door onze zesdejaars.  Zij krijgen de kans om, in het kader van het project 'Avondgasten', de voorstelling 'Misschien Marieke' van Lieve Blancqauert en Greet Jacobs bij de wonen.  Organisatie en begeleiding gebeurt door de leerkrachten Nederlands derde graad i.s.m. de cultuurcel van CC Belgica.

 

 Image result for misschien marieke

 

Omdat lezen belangrijk is, bezoeken onze literaire diehards op vrijdag 09 november de jaarlijkse Boekenbeurs in Antwerpen.  Mevrouw Baete en mevrouw Maes begeleiden en laten zich samen met de deelnemende leerlingen een namiddagje onderdompelen in de prachtige wereld van het geschreven woord...

 

Related image

 

Back to reality en de wereld van het gesproken woord op woensdag 21 november met KRAS.  KRAS, de opvolger van het Scholierenparlement, is een scherp en snedig discussie- en rollenspel voor 16+.   15 van onze leerlingen zullen even in de huid kruipen van een bedrijf, een ngo, de regering van een land, de pers of een belangengroep.   Mevrouw Liekens organiseert en begeleidt.

Image result for KRAS scholierenparlement