Op 08 oktober geven we het startsein voor 'De gezondste week van het KAD'.  De drank- en snoepautomaten gaan onherroepelijk dicht, het hele team zet in op gezonde voeding en talrijke sportieve (gesponsorde)  activiteiten!  De opbrengst van deze week gaat integraal naar MFL!  Tip: check regelmatig onze facebookpagina voor foto's en nieuwsflashes! 

Gerelateerde afbeelding

 

 

En daar is hij dan... KRAS, ... de opvolger van MEP!

 

'KRAS' is een discussie- en rollenspel voor de derde graad secundair onderwijs waarbij jongeren vanover heel Vlaanderen, in hun vrije tijd samenkomen om met leeftijdsgenoten op het scherp van de snee te debatteren over mondiale thema's. 

Vanuit het standpunt van mensen die iets te zeggen hebben over globalisering krijgen de jongeren het beste zicht op de vaak heikele, mondiale thema's. Daarom kruipen ze in de huid van een politieke partij, een jongere uit een ander land, de regering van een land, de pers, een belangengroep, enz. en leren ze hun stem met verve te verdedigen.   

 Geïnteresseerde leerlingen noteren alvast woensdagnamiddag 10 oktober in hun agenda, want dan geeft mevr Liekens een inleidende infosessie. 

  

Op woensdag 17 oktober start het eerste rollenspel!

Afbeeldingsresultaat voor kras scholierenparlement