Op donderdag 03 mei wordt ons rijkgevuld Avondgasten-seizoen afgesloten met het schitterende "Salon secret" van ARSENAAL/LAZARUS. Organisatie en begeleiding als vanouds door onze cultuurgangmaker mevrouw Jirka Claessens.

 Image result for salon secret arsenaal

 

Vrijdag 04 mei trekken onze derdejaars talen de taalgrens over en bezoeken cultuurstad Namen.  Onder deskundige leiding van 'Clipper', een organisatie die taalexcursies aanbiedt aan middelbare scholen, zullen onze leerlingen deelnemen aan 'Namur Express', een stadszoektocht die hen stimuleert en aanzet om zo veel als mogelijk Frans te praten.  De zon hebben we alvast besteld!

 

 

Europadag is het jaarlijkse feest van vrede en eenheid in Europa. Het is de verjaardag van de historische Schuman verklaring met als centrale boodschap: ‘Een nieuwe oorlog in Europa ondenkbaar maken door te streven naar een andere vorm van politieke samenwerking tussen de landen.’

Onze school zet graag in op het versterken van burgerschap en politiek bewustzijn.  Met MEP (Model European Parliament) sturen wij jaarlijks een delegatie vierde-, vijfde- en zesdejaars buiten onze landsgrenzen om met leeftijdsgenoten uit andere Europese lidstaten te debatteren over actuele economische, sociaal-culturele  en politieke thema’s.  Maar ook ‘in huis’ nemen we initiatieven.  Op Europadag, dinsdag 08  mei, verwelkomen mevrouw Liekens en haar zesdes Bart Lammens. Meneer Lammens is als attaché een permanent vertegenwoordiger van België bij de Europese Unie.  Van 2011 tot 2015 werkte hij op de Belgische ambassade in Berlijn. Het wordt ongetwijfeld een boeiende uiteenzetting en onze mondige en positief-kritische leerlingen kennende een pittig debat achteraf!

 

Image result for europadag 2018

 

Woensdag 09 mei belooft een drukke dag te worden! 

 

Zweten zal er zeker worden gedaan want dan staat de inhaalmarathon op het programma.  Alle leerlingen die verstek hebben moeten laten gaan op vrijdag 29 oktober weten wat hen te doen staat!  Onder de immer krachtige aanmoedigingen van mevrouw Borms en meneer Wauters wordt het kilometervreten a piece of cake.

Afbeeldingsresultaat voor loopwedstrijd

Ook op het programma staat de PISA bevraging, die steekproefgewijs wordt afgenomen van leerlingen 2e en 3e graad.

Image result for PISA onderzoek

De 5de jaars die hebben gekozen voor de module psychologie ronden hun lessenreeks af met enkele workshops aan UGent.  Mevrouw Verstraeten staat in voor de vakkundige begeleiding.

 

Ben je een leerling van het 2e jaar A-stroom en verlaat je weldra de middenschool?  Wil je graag meer te weten komen over het derde jaar aso, de waaier aan studierichtingen, de manier van studeren in de bovenbouw?  Ben je nieuwsgierig naar het reilen en zeilen op het atheneum? … Dan ben je op 17 mei samen met je ouders van harte welkom op onze INFOAVOND TOEKOMSTIGE DERDES.  Afspraak om 19.00u in de eetzaal van het Atheneum aan de Geldroplaan.

Image result for infoavond

 

Mei is de maand van de waarheid voor al onze retoricastudenten want op 18 mei is het OC-tijd!  De onderzoeksprojecten wetenschappen, economie, Latijn en cultuur-/gedragswetenschappen worden gepresenteerd, toegelicht, verdedigd en beoordeeld voor en door een vakkundige jury! Ongetwijfeld wordt het een mooie bekroning van een heel jaar hard werken! Good luck 6th formers!

Afbeeldingsresultaat voor onderzoekscompetenties

 

 

 

En we eindigen onze maand mei in schoonheid!  Noteer alvast in jullie agenda zondag 29 mei voor onze jaarlijkse open dag annex Ros Beiaard Triatlon.  Iedereen welkom!